Vacatures voor jobs in de bouw vinden

Op zoek naar de meest recente vacatures om te werken in de bouw? Die vind je hier op Batijobs.be! Op ons online jobplatform vind je snel en eenvoudig relevant werk voor jouw profiel bij jou in de buurt.In dit artikel lichten we toe wat je moet doen om snel werk te vinden in de bouw en welke vacatures je op ons jobplatform kunt vinden. We bespreken later op deze pagina ook hoe je als werkgever snel vacatures kunt plaatsen om nieuwe werkkrachten voor je bedrijf in de bouw te vinden.

De beste vacatures voor bouw jobs

Hou je ervan om je handen uit de mouwen te steken? De beste vacatures van België voor de bouwsector vind je op Batijobs.be. Hier zijn enkele van de profielen waar bedrijven naar op zoek zijn via het jobplatform. Vacatures MetserVeel bouwbedrijven zijn op zoek naar metsers. Ongeacht of je net begonnen bent met de stiel of meer dan 20 jaar ervaring hebt in het metsen, op ons jobplatform vind je snel een job als metser.Zorg ervoor dat je je inschrijft op ons JobAlert om altijd op de hoogte te blijven van de meest recente jobs voor meters in Vlaanderen en België. Zo kun je snel reageren om de job van jouw dromen te vinden.

Vacatures Arbeider bouw

Zin om een all around job te doen in de bouw? Dan kun je hier algemene vacatures vinden als arbeider in de bouw in jouw regio. Zo kun je in een mum van tijd interessant werk vinden voor een bedrijf dat je helemaal ligt.Dankzij het job alert is het eenvoudig om in een mum van tijd werk te vinden in de bouwsector. Je krijgt telkens een e-mail indien er een vacature voor werk in de bouw die jou misschien ligt. Op die manier kun je direct reageren op openstaande vacatures.

Vacatures Calculator Bouw

Ben jij een rekenwonder met een passie voor de bouw? Dan heb jij een bijzonder gegeerd profiel waar heel wat bedrijven naar op zoek zijn. Om snel een leuke job te vinden als calculator in de bouw kun je het BatiJobs platform gebruiken. Geen zin om altijd, maar naar ons platform te surfen om de laatste nieuwe jobs te vinden? Schrijf je in op het JobAlert om direct recente vacatures voor calculator in de bouw te vinden.

Vacatures Schrijnwerker

Ben jij een schrijnwerker op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ongeacht of je net begonnen bent als timmerman of al een hele carrière achter de rug hebt, op BatiJobs.be vind je vast en zeker een interessante job.Wij verzamelen de meest recente jobs in de bouw van zowel kleine regionale familiebedrijven als grote bouwondernemingen. Zo kun je snel een job als schrijnwerker vinden bij je in de buurt!

Vacatures Werfleider

Ben je een geboren leider die weet hoe hij het beste uit een team kan halen tijdens een bouwproject? Dan is een baan als werfleider exact waar je naar op zoek bent. Op Batijob.be kun je heel snel en eenvoudig een vacature vinden die jou bevalt. Dagelijks komen er nieuwe vacatures op de website.Het is ook mogelijk om je in te schrijven op het JobAlert van de website. Zo krijg je in geen tijd een e-mail wanneer er een vacature vrij komt waar jouw profiel bij hoort.

Vacatures HVAC-technieker

Ben jij een expert in verwarming, ventilatie en airconditioning? Dan kun je op ons jobplatform snel een nieuwe job vinden als HVAC-technieker bij je in de buurt. Op ons platform plaatsen bouwbedrijven dagelijks interessante vacatures waar ze op zoek gaan naar profielen zoals dat van jou. Dankzij onze eenvoudige manier om te reageren op vacatures kun je zonder tijd te verliezen reageren op de jobs als HVAC-technieker die je bevallen.Wil je nooit meer een interessante job zoals die van HVAC-technieker missen? Dan is het een goed idee om je in te schrijven op ons bouwjob alert. Zo krijg je in geen tijd een bericht als er een nieuwe vacature tevoorschijn komt op ons platform.

Vacatures Ploegbaas

Heb je al wat ervaring in de bouw en wil je de stap maken naar ploegbaas? Of ben je een ervaren ploegbaas die graag teams aanstuurt en op zoek is naar een nieuwe job? Dan kun je snel en eenvoudig een job als ploegbaas vinden op ons jobplatform. Als ploegbaas moet je een leidende rol aannemen en sterke communicatievaardigheden hebben. Herken jij jezelf hierin? Dan is het een goed idee om eens te kijken wat de meest recente vacatures zijn voor ploegbaas.Bouwbedrijven van over heel Vlaanderen plaatsen vacatures op Batijobs.be. Als je nooit een vacature wil missen dan schrijf je je best in op ons job alert. Zo krijg je altijd de meest recente vacatures bij je in de inbox.

Vacatures Dakdekker

Ben je graag buiten hard aan het werk? Wil je de jobs voor het uitkiezen hebben? Dakdekkers zijn een van de meest begeerde profielen in de bouwsector. Op Batijobs.be kun je snel nieuwe vacatures vinden van bedrijven die op zoek zijn naar dakdekkers. Neem een kijkje op het platform voor de meest recente baanopeningen te zien of schrijf je in op ons JobAlert zodat je nooit een nieuwe vacature voor bouwjobs kan missen.

Interimjobs bouw

Zoek je naar een tijdelijke job in de bouw of wil je snel kunnen schakelen tussen bedrijven? Interimjobs bij interessante bouwbedrijven bij jou in de buurt kun je snel vinden op ons platform. Elke dag komen er nieuwe jobs bij van bedrijven die zoeken naar interimkrachten.Een interimjob is ideaal om eens te kijken welk aspect jou het meeste bevalt van een beroep in de bouwsector. Het is ook een goede manier om een voet tussen de deur te krijgen bij de bedrijven waar je aan de slag gaat. Daarnaast bouw je ook al wat ervaring op in de industrie die je kunt vermelden op je CV.

Vacatures Studentenjobs

Wil je deze zomer een vakantiejob in de bouw bemachtigen? Goed idee! Studentenjobs in de bouw behoren vaak tot de best betaalde jobs die je als student kan doen. Dat weten veel andere studenten die op zoek zijn naar een vakantiejob uiteraard ook. Daarom is het belangrijk om snel op de hoogte te zijn wanneer er een bedrijf op zoek is naar een student om hen te versterken. Schrijf je daarom in op ons JobAlert en mis nooit een studentenjob in de bouw!

Naar welke profielen en vaardigheden zijn bouwbedrijven op zoek?

Wil je indruk maken op recruiters wanneer je reageert op een vacature voor werk in de bouwsector? Dan is het slim om eens stil te staan bij waar recruiters nu juist naar op zoek zijn. Hier lees je hoe je als kandidaat voor een bouwjob een sterke indruk maakt en welke vaardigheden je best gaat vermelden wanneer je zo snel mogelijk werk wilt hebben.
 • Ervaring: veel bouwbedrijven zijn op zoek naar ervaren werkkrachten. Heb je nog geen ervaring in een bedrijf? Wees dan niet bang om je klussen te vermelden die je thuis al hebt gedaan of voor vrienden. Je kan uiteraard ook nu een klus beginnen om te tonen dat je overweg kunt met materialen en van aanpakken weet.
 • Verantwoordelijkheid: de bouw is geen sector waar je om het even wat kunt doen. Je moet de nodige verantwoordelijkheid hebben om veilig te werken en met het materiaal om te gaan. Op een werf is een ongeluk namelijk snel gebeurd en geen enkel bedrijf legt graag een werf stil omdat iemand niet voorzichtig is geweest.
 • Georganiseerd: bouwprojecten moeten op tijd afraken. Daarvoor is een sterke organisatie nodig. Als jij je aan een planning kan houden en weet hoe je snel en effectief taken kunt uitvoeren, heb je altijd een stapje voor op andere kandidaten die dat niet zijn.
 • Teamplayer: er zijn weinig bouwprojecten waar je als enige aan de slag zult gaan. Daarom is het belangrijk dat je een echte teamspeler bent en goed overweg kunt met anderen. Bouwbedrijven zijn altijd op zoek naar mensen die anderen kunnen motiveren en eenvoudig kunnen samenwerken.
 • Leiderschap: op de werf moet er soms snel gehandeld worden. Je moet dan ook zowel instructies kunnen volgen als zelf de leiding kunnen nemen. Als je een geboren leider bent of goed een team kunt aansturen dan is dat een sterke troef. Zeker wanneer je ambieert om te solliciteren als ploeg- of werfleider of wil doorgroeien tot deze rol.
 • Zelfstandig: je werk moet op tijd af zijn. Je kan niet blijven wachten op instructies. Het is belangrijk dat je zelf initiatief kunt nemen en je werk op een zelfstandige manier kan afwerken. Ook als je klaar bent wordt het altijd op prijs gesteld wanneer je verder gaat werken aan iets anders.
 • Nauwkeurig: je kan niet met de losse pols je bouwprojecten doen. Op de werf moet je nauwkeurig kunnen werken wanneer je snel een bouwjob wilt krijgen. Uiteraard moet je CV ook nauwkeurig zijn en mogen er geen fouten in staan als je een goede indruk wil maken.
 • Communicatievaardigheden: een van de belangrijkste troeven die je kunt hebben op een bouwwerf zijn communicatievaardigheden. Geen enkel bouwproject kan een succes worden zonder communicatie. Als je meertalig bent is dit zeker de moeite waard om te vermelden tijdens een sollicitatie.

Welke voordelen zijn er aan een bouwjob?

 • Goede verloning: de bouw betaalt goed. Er is een groeiende vraag naar goede werkkrachten om te helpen in de werf. Door het feit dat steeds minder mensen in de bouw terecht komen en het een waar knelpuntberoep is geworden in sommige regio´s kun je vaak een erg goede verloning krijgen.
 • Werkzekerheid: doordat er een steeds groter tekort is van werkkrachten op de bouw in sommige regio´s heb je meestal snel een nieuwe job gevonden. Zeker als je ons jobplatform gebruikt om de meest recente vacatures in de bouwsector op te volgen heb je altijd snel nieuw werk.
 • Doorgroeimogelijkheden: als je toont dat je potentie hebt, leiderschapseigenschappen en zelfstandig aan de slag kunt gaan, dan kun je al snel doorgroeien. Zo kan je in geen tijd doorgroeien naar een leidende rol op de werf.
 • Veel lokale en internationale mogelijkheden: wil je dicht bij huis werken? Er is ongetwijfeld een lokaal bouwdbedrijf dat vooral in jouw regio projecten uitvoert. Heb je zin om een beetje van de wereld te zien? Wanneer je je toelegt op het ontwikkelen op speciale vaardigheden en bij een groot bedrijf aan de slag gaat, dan kun je op werven over de hele wereld terechtkomen.
 • Kans tot bijscholen: Wanneer je een job in de bouw start, dan kun je jezelf ook continu bijscholen. Omwille het feit dat er zoveel verschillende vaardigheden komen kijken bij een bouwproject en het belang van technologische ontwikkelingen kun je je zelf blijven bijscholen.

Hoe vind je snel een nieuwe job in de bouw; tips en advies

Ben je op zoek naar werk in de bouw? Ongeacht of je een eerste ervaring wil opdoen, eens bij een ander bedrijf wil gaan werken of hoger op wil klimmen qua positie, er zitten zeker tips en advies bij waar je iets aan hebt.

1. Ga op zoek naar een job die bij je past

Je staat op een bepaald punt in je leven en je weet wat je kunt en niet kunt. Het is belangrijk dat je slim omspringt met sollicitaties op vacatures. Als je solliciteert op jobs waar je de kwalificaties niet voor hebt, ga je de job in de bouw waarschijnlijk niet krijgen. Het omgekeerde is ook waar uiteraard. Als je te laag gaat solliciteren zit je opgescheept met werk waar je geen voldoening uit haalt of onder je niveau is.Om tijd uit te sparen en ervoor te zorgen dat je enkel op vacatures gaat solliciteren die je ziet zitten, is het dus belangrijk om na te gaan in hoeverre je een gepast profiel hebt voor deze vacature. Zo reageer je enkel op jobs waar je een kans voor hebt en raak je niet uitgeblust door afwijzingen.

2. Vacature vereisten zijn richtlijnen

De vacatures die je soms onder ogen krijgt staan vol met vereisten waar de ideale kandidaat moet aan voldoen. Echter zijn er amper mensen in de arbeidsmarkt die aan al deze vereisten voldoen. Dat weten bouwbedrijven ook.Raak niet ontmoedigd wanneer je vacatures ziet waar je net niet genoeg ervaring voor hebt of waar je net niet alle vaardigheden voor hebt. Er zijn zelden vacatures waar de kandidaten echt aan elke ´vereiste’ voldoen. Heb je de belangrijkste vaardigheden onder de knie en de juiste ervaring, solliciteer dan zeker voor de job als deze je ligt!

3. Een portfolio helpt!

Ben je op zoek naar je droomjob in de bouw? Dan kan het helpen om enkele van je projecten te fotograferen en te tonen aan het bedrijf waar je wilt werken. Veel mensen vergeten dat de bouw voor een groot deel ook een visueel beroep is waar je snel kunt zien of iets er goed uit ziet of niet.Ben je een uitstekende metser? Kun je houtbewerking als geen ander? Bewijs het met foto´s van projecten die je in het verleden hebt gemaakt. Je hoeft deze niet in je CV te zetten, maar je kan ze zeker kwijt in de bijlage van een e-mail of in je cover letter.

4. Solliciteer voldoende

Een vaak gemaakte fout voor mensen die een job in de bouw, of een andere vacature zoeken, is dat ze te weinig solliciteren. Ook wanneer je wordt uitgenodigd voor een gesprek is het belangrijk om te blijven solliciteren. Zo word je niet verrast wanneer er opeens een sollicitatie niet goed afloopt of iemand anders de bouwjob krijgt.Door voldoende te solliciteren heb je altijd een Plan B wanneer er een sollicitatie niet goed afloopt. Het is ook mogelijk dat je werk vindt in de bouw die je meer lag of een betere verloning heeft omdat je de jobs voor het uitkiezen hebt.

5. Ken je waarde

Er zijn heel wat open vacatures voor de bouwsector. Als jij een sterk profiel hebt of vaardigheden hebt die gezocht zijn dan kun je heel snel werk vinden. Echter is het geen goed idee om zo snel mogelijk een job te aanvaarden. Het is beter dat je op meerdere jobs gaat solliciteren en kijkt welke potentiële werkgever jou echt naar waarde schat.Door te weten wat je waard bent op de arbeidsmarkt is de kans groot dat je een job kunt vinden die echt bij je past en een goede verloning heeft. Onderschat je kunnen dus zeker niet in deze arbeidsmarkt waar er heel wat interessante open vacatures voor bouwjobs zijn.

6. Toon ambitie

Als je een hoge positie of een goed betaalde baan in de bouw ambieert dan is het belangrijk om ambitie te tonen. Dit kun je doen door een leidende positie op te nemen, zelfstandig te werken op de werf en je inspannen om het team te leiden.Een andere goede manier om ambitie te tonen en door te groeien is door je continu bij te scholen. Dit kan door middel van interne opleidingen, avondschool of door op jezelf projecten te doen en cursussen te volgen.

7. Solliciteer snel op recente vacatures

Sommige jobs in de bouw zijn meer begeerd dan andere. Daarom is het belangrijk dat je snel reageert op werk in de bouw die jou echt bevalt. Om snel de meest recente vacatures voor werk in de bouw te vinden schrijf je je best in op het JobAlert van onze website. Op die manier krijg je onmiddellijk een melding als er een nieuwe relevante job verschijnt op onze website.Krijg je een JobAlert van ons of zie je een nieuwe vacature verschijnen op ons platform, reageer dan zo snel mogelijk om bij de eerste kandidaten te zijn.

Waarom BatiJobs.be gebruiken om bouwvacatures te plaatsen

Wil je een nieuwe werkkracht aanwerven voor je bouwbedrijf? Dan is BatiJobs.be het ideale platform voor je om een nieuwe werknemer te vinden om je onderneming te versterken. Hieronder lichten we toe waarom BatiJobs.be het ideale platform is om werknemers in de bouw te vinden en vacatures voor bouwjobs te plaatsen.

Enkel relevante kandidaten

Doordat ons platform zich enkel richt op vacatures voor jobs in de bouwsector zijn de kandidaten die reageren op je vacature altijd relevant. Ongeacht welk profiel je zoekt in de bouw, op onze website komen dagelijks geschikte kandidaten die zoeken naar werk.Omdat we enkel relevante kandidaten op onze website hebben, heb je minder administratie doordat ongeschikte kandidaten niet reageren op je jobposting. Zo kun je dankzij deze niche benadering sneller de vacature invullen met de perfecte werkkracht.

Voordelige formules

Er zijn drie voordelige formules waar je uit kunt kiezen als je een vacature wil plaatsen om een nieuwe werknemer voor je bouwbedrijf te vinden. Gratis: er is een gratis optie om voor 10 dagen een vacature online te plaatsen. Deze vacature heeft ook een handig JobAlert om relevante kandidaten op de hoogte te brengen dat jij op zoek bent naar nieuwe werknemers. Deze methode om vacatures te plaatsen is helemaal gratis zonder verborgen kosten! Basic: wil je dat je vacature wat langer online komt te staan? Dan is de basic formule ideaal voor jou. Voor een bedrag van 99,- komt je vacature maar liefst 60 dagen online te staan. Daarnaast wordt er ook een JobAlert uitgestuurd zodat alle relevante kandidaten direct op de hoogte worden gesteld van jouw vacature. Tenslotte zetten we ook een link in Google Jobs zodat je vacature eenvoudig in de zoekresultaten van Google staan wanneer iemand op zoek gaat naar een bouwjob die relevant is aan je vacature.Premium: wil je er zeker van zijn dat je de best mogelijke kandidaat voor je vacature vindt? Dan is het premium pakket de perfecte optie! Je vacature voor een bouwjob blijft 90 dagen online staan, er wordt een JobAlert gestuurd, we verspreiden de vacature via onze sociale media en er komt een link op Google Jobs te staan. Daarnaast zorgen we er ook voor dat je vacature opvallend is op onze homepage en indien nodig plaatsen wij zelf de vacature.

Handig JobAlert voor bouwjobs

Je kunt snel een vacature invullen met een geschikte kandidaat dankzij ons JobAlert. Omdat wij gaan voor een sterke niche benadering, krijgen enkel relevante profielen een JobAlert voor je vacature.Dit JobAlert wordt rechtstreeks gestuurd naar relevante kandidaten die het geschikte profiel hebben voor jouw vacature. Op die manier kun je vanaf dag 1 al kandidaten hebben om de bouwjob in te vullen. Het versturen van een JobAlert is inbegrepen in alle drie onze formules. Dat wil zeggen dat je dit gratis kunt versturen!

Welke profielen vind je op Batijobs.be

Op Batijobs verzamelen we enkel relevante profielen voor de bouwsector. Hierdoor kun je uitermate snel een geschikte kandidaat vinden voor je vacature. Hier zijn enkele van de specifieke vacaturetitels die vaak terugkomen op Batijobs.be.
 • Metser
 • Werfleider
 • Arbeider bouw
 • Dakdekker
 • Ploegbaas
 • Technieker HVAC
 • Calculator bouw
 • Schrijnwerker
Ook als het profiel dat je zoekt hier niet tussen zit, kun je bij ons een vacature plaatsen. Zolang het gaat om een bouwjob of werken in de bouw is Batijobs de plek waar je moet zijn om snel de geschikte kandidaat te vinden voor jouw bouwbedrijf.

Vaak gestelde vragen over werken in de bouw en bouwjobs

Waarom zou je werken in de bouw?

Er zijn heel wat voordelen aan werken in de bouw anno 2022. Omwille het feit dat er steeds minder mensen een fysieke job willen doen, verdienen zij die dat wel willen een stuk meer dan vroeger.Door dit arbeidstekort is het ook eenvoudig om door te groeien op je job en snel meer loon te verdienen. Ook als je van werk wil veranderen is het eenvoudig om een nieuwe baan in de bouw te vinden.

Hoe vind ik via BatiJobs werk in de bouwsector?

Wil je werken in de bouw? Dan is Batijobs.be het ideale platform om je snel jouw droomjob binnen te halen. Dit is hoe je optimaal gebruik maakt van Batijobs en snel een goede job in de bouw vindt:
 1. Schrijf je nu in op ons JobAlert. Zo krijg je rechtstreeks de meest recente vacatures van de bouwsector in je mailbox zonder dat je iets hoeft te doen!
 2. Browse het platform om te kijken welke vacatures er nu al online staan en druk op solliciteren om te kijken waar je je sollicitatie moet sturen. Vergeet zeker niet te vermelden dat je de job via Batijobs.be hebt gevonden!
Dat is alles wat je hoeft te doen om een job in de bouw te vinden via ons handige platform!

Cart

Winkelwagen